Inaintea sedintei de pregatire, Aurel Sunda a purtat o discutie de 30 de minute cu noii sai jucatori. Antrenamentul a fost urmarit de citiva suporteri albaiulieni si de conducatorii clubului. „A contat in optiunea noastra faptul ca a avut rezultate deosebite inainte la Alba Iulia, credem ca in acest moment este antrenorul optim pentru echipa, avem incredere in Sunda.

Ne gindim in continuare la promovare, iar echipa va trebui sa demonstreze in aceste zece etape ca are potential si sper ca jucatorii sa isi revina dupa schimbarea antrenorului”, a declarat Marian Sarmes, presedintele Consiliului de Administratie al FC Unirea.

Tehnicianul a semnat un contract pe doua sezoane cu FC Unirea Alba Iulia, inlocuindu-l in functia de antrenor principal pe George Ciorceri. Sunda a revenit la Alba Iulia, pentru a repeta performanta din 2003, aratindu-se increzator in sansele echipei.

„Sunda nu uita la Alba e casa ta”

„Ma simt ca si acasa, e ca si casa mea, vorba galeriei sau a bannerelor, ma simt deosebit dar eu vreau ca si publicul spectator, la care tin foarte mult, la fanii nostri, sa se simta la fel cum s-au simtit si acum citiva ani”, a afirmat antrenorul timisorean.

Intrebat daca crede intr-o noua promovare, acesta a declarat: „Este posibil orice in viata, nu depinde numai de mine, ci de intreg colectivul care ne gasim aici.

Avem toate conditiile asigurate de conducerea administrativa, lotul trebuie evaluat, sint jucatori cu reale calitati, dar imi trebuie si mie timp ca sa pot vedea exact ce poate fiecare”, a incheiat Sunda, unul dintre cei mai iubiti antrenori la Alba Iulia, care il va avea secund pe Adrian Himcinschi, iar Bichesi va fi antrenor cu portarii.

Galdean amendat de „Profesor”

Mijlocasul unirist Dan Galdean a fost amendat de catre noul antrenor pentru ca a intirziat, la antrenament, cu suma de 100 RON, impreuna cu Nadasan, Harceaga si I. Grozav. „E de bun augur, aceasta schimbare, cred ca ne-am dat seama si noi de greselile facute. Sa de-a Dumnezeu sa putem promova din nou cu domnul Sunda, este greu dar mai avem sanse sa ne indeplinim obiectivul.

Trebuie sa ne luptam, am scapat usor aceste meciuri, aceste esecuri din ultima perioada”, a declarat Galdean.

„Antrenor cu mare experienta, aveam nevoie de un soc. Am mai lucrat cu dinsul, stiu ce pretentii are de la jucatori si speram ca venirea lui Sunda sa fie benefica pentru noi, sa ne revenim din pasa proasta si sa cistigam”, a declarat capitanul echipei, Ionut Cazan.

Nicu Lupu: „Speram sa ne indeplinim obiectivul”

Presedintele clubului FC Unirea, Nicolae Lupu, a explicat motivele despartirii de Ciorceri: „Luni la ora prinzului, ne aflam la o sedinta cu Consiliul de Administratie in care analizam evolutia echipei pina la aceasta ora, timp in care am fost sunati de Ciorceri, care ne-a anuntat intentiile lui de a renunta la postul de antrenor principal.

Am analizat situatia si i-am raspuns afirmativ, dupa care am incercat sa contactam un alt antrenor care sa preia friiele echipei. Astazi, acesta a fost instalat in functia de antrenor principal. Speram prin experienta dinsului, prin afinitatea lui pentru Alba Iulia si pentru Unirea sa ajungem sa ne indeplinim obiectivul care l-am stabilit la inceputul campionatului”.

Referitor la plecarea lui Ciorceri acesta a mentionat: „Probabil ca acesta si-a facut o analiza a activitatii sale, noi am stabilit de la inceput ca vrem rezultate, insa jocul echipei nu au fost pe masura asteptarilor iar rezultatul ultimelor trei etape ne-a dezamagit. Dinsul a apreciat ca nu s-a ridicat la aprecierile noastre si a renuntat” .