489 de angajati ai Primariei Cluj au devenit functionari publici. Acestia vor beneficia conform legii si de un spor salarial de aproape 15 la suta. Persoanele cu o salarizare superiora celei permise de statutul functionarului public isi vor pastra nivelul de retributie existent, a promis Emil Boc.

In statul de functii al Primariei municipiului Cluj-Napoca au fost aprobate un numar de 829 de functii publice. Dintre acestea 760 sunt de executie si 69 sunt de conducere.

In acest moment sunt ocupate 520 de functii publice, insa dispozitii de numire au fost emise doar pentru 489 de functionari publici, deoarece 10 salariati indeplinesc conditiile de pensionare, iar restul de 21 de angajati au contractul individual de munca suspendat.

Demersurile pentru transformarea angajatilor in functionari publici au inceput in 2003, cand primarul a dat o dispozitie in acest sens. Documentul a fost insa atacat in contencios administrativ de Prefectul Judetului Cluj, din cauza lipsei avizului Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.