De vineri, 9 noiembrie, la conducerea Autoritatii de Sanatate Publica Prahova se afla doctorul Gabriel Tintarescu. Acesta a inlocuit-o pe Florica Scarlatescu, medic primar igiena alimentatiei. Schimbarea din functie a doctorului Florica Scarlatescu a fost posibila in urma organizarii concursului de director executiv al ASP la Autoritatea Functionarilor Publici.

„Nu este vorba despre o demitere. Mandatul doamnei doctor a expirat, a fost organizat concurs iar eu am obtinut cea mai mare nota”, ne-a declarat doctorul Gabriel Tintarescu, noul director al ASP.

In ceea ce priveste trecerea de la chirurgie la management, doctorul Tintarescu sustine ca a facut aceasta schimbare deoarece problemele de sanatate nu ii mai permiteau sa faca fata interventiilor chirurgicale.

Scurt CV

Intre 1985-1989 a fost medic stagiar; A lucrat in mai multe unitati sanitare, s-a specializat in Management-Informatii Medicale si Management spitalicesc. Din 1994 si pana in 2007 si-a desfasurat activitatea ca medic chirurg la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti. Din 2007 si pana in prezent a fost director la Spitalul de Psihiatrie Voila.