Inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorului au desfasurat o actiune tematica de control pentru verificarea prevederilor legale la comercializarea benzinei si a motorinei la operatorii economici din Prahova.

Astfel, la benzina fara plumb COR 95 Premium El aditivata in cadrul SC Widas Impex SRL Aricestii Rahtivani comercializata prin statia din comuna Gura Vitioarei nu s-a putut face dovada existentei certificarii RAR, a retetei de aditivare si a fisei de magazie din care sa rezulte faptul ca procesul se executa intr-un mod corect.

Atat din produsul neaditivat cat si din cel aditivat s-au prelevat probe in vederea analizarii in cadrul Laboratorului Larex Bucuresti.In ceea ce priveste certificarea calitatii produselor benzina si motorina ,operatia se executa incorect la majoritatea producatorilor.

„La SC MOL Romania Petroleum Products SRL ,certificarea produselor se face eronat in baza art.5 din HG 1022/2002,corect fiind incadrarea la art. 4 din aceeasi lege care certifica produsele noi.

In cazul produsului motorina Euro Diesel,in declaratia de conformitate se indica certificatul RAR 1014 fapt incorect deoarece respectivul certificat se refera la produsul motorina marca Tempo Plus Euro Diesel”, ne-a declarat Victoria Balaban, director adjunct OJPC Prahova.

Potrivit inspectorilor OJPC, toti producatorii indicau la produse un termen de valabilitate de 6 luni sau 1 an dar nu se prezenta data fabricatiei.

De asemenea, la SC Finoil SRL Sinaia se percepea in mod abuziv un comision de 1,5% din valoarea produsului platit cu card in loc de numerar.Nu in ultimul rand lipseau numerele de telefon ale OJPC si Telcons de la mai multe statii de benzina.Pentru neregulile gasite, inspectorii OJPC au dat amenzi in valoare de 62 de milioane de lei.