Presedintele PNL, Crin Antonescu, considera ca schimbarea presedintelui si a Guvernului nu sunt niste lucruri "nerealiste", ci obiective ale Uniunii Social-Liberale: "Nimeni dintre noi, dintre liderii partidelor care compun USL nu a spus ca e sigur ca la data cutare vom putea schimba presedintele sau Guvernul. Am spus doar ca dorim si ca e bine sa facem asta cat de repede se va putea", a afirmat Crin Antonescu, citat de Agerpres.

"E de altfel si o idee pe care domnul Iliescu o reia de multe ori, n-avem aici divergente. Eu cred ca este un obiectiv realist, fara sa pot garanta pentru ca nu depinde de noi cand se va realiza asta si pentru a grabi aceste lucruri, pentru a putea gasi o metoda mai rapida decat alegerile de la sfarsitul lui 2012, am constituit USL", a adaugat liderul liberal.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a calificat, duminica, la Europa FM, drept "un plan irealist" suspendarea presedintelui Traian Basescu: "Intentia si dorinta e una, iar realitatea politica e alta. Mie mi s-a parut cam pripita aceasta chestiune. Altminteri, sigur, daca privim starea de spirit a populatiei, populatia ar astepta o schimbare mai rapida. Dar ne aflam in cadrul unor reguli de functionare a democratiei. Nu se poate genera o astfel de schimbare fara sa realizezi o majoritate parlamentara necesara. Nu avem o astfel de majoritate, din contra".