Uniunea Social Liberala va depune o motiune de cenzura fie dupa congresul UDMR, fie dupa cel al PDL, a declarat la RFI vicepresedintele PSD, Constantin Nita. Social-democratul a adaugat ca USL a lasat usa deschisa Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania.

USL nu va vota niciodata un premier pus de presedintele Traian Basescu, a spus Nita, care precizeaza ca nu e de acord cu politica sociala si economica a PDL.

"Sub nici o forma, noi nu vom vota nici un Guvern pe care il va pune presedintele Traian Basescu. Sub nici o forma ! Mai ales ca nu suntem de acord cu politica economica si sociala pe care o are Partidul Democrat Liberal, sub a carui indrumare ar trebui sa fie acel prim-ministru independent", a declarat vicepresedintele PSD.

Constantin Nita a anuntat ca Opozitia va depune o motiune de cenzura ori dupa alegerile interne din UDMR, de la sfarsitul lunii februarie ori dupa Conventia Nationala a PDL, din luna mai.

"După Congresul UDMR-ului, probabil luna viitoare vom depune o moţiune de cenzură sau dacă nu o depunem acum, o vom face în vară, după Congresul PDL-ului", a declarat liderul social-democrat.

El mizează pe faptul că UDMR va alege calea Opoziţiei, după Congres.