Vicepresedintele democrat-liberal Gheorghe Flutur a adresat, luni, o invitatie partidelor din opozitie sa "grabeasca procedurile" pentru validarea membrilor CSM, motivand ca "e vorba de interesul national al Romaniei, in ceea ce priveste raportul pe justitie".

Gheorghe Flutur a mai precizat ca in sedinta de luni a conducerii PDL nu a fost luat in discutie cazul Pasat, subiectul urmand sa fie dezbatut la sfarsitul acestei saptamani, in cadrul Consiliul National de Coordonare al partidului.

Si ministrul Justitiei, Catalin Predoiu a declarat, luni, ca validarea de catre Senat a celor 8 membri alesi legal la CSM este singura optiune legala, in lumina deciziei Curtii Constitutionale nr. 53 din 25 ianuarie 2011. Orice alta solutie decat cea prevazuta de decizia Curtii ar fi contrara Constitutiei.

Luna trecuta, Curtea Constitutionala a invalidat - la cererea membrilor PDL - candidaturile in CSM a trei judecatori si a unui reprezentant al societatii civile.

Necesitatea functionarii CSM a fost invocata in contextul in care Comisia Europeana urmeaza sa elaboreze, in curand, raportul interimar cu privire la justitia din Romania.