Premierul Emil Boc a declarat joi ca este decis ca continue lupta pentru combaterea coruptiei si a evaziunii fiscale "pana la capat" si ca orice demnitar numit de primul-ministru va fi imediat demis daca Parchetul decide impotriva acestuia inceperea urmaririi penale.

Emil Boc i-a convocat joi dupa-amiaza la Palatul Victoria pentru o analiza a situatiei din vami pe ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, precum si pe seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, au declarat surse oficiale, citate de Agerpres.

Seful Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV), Radu Marginean, a fost demis din functie, miercuri seara, de premierul Emil Boc, deoarece a fost pus sub invinuire de DNA pentru mita de la Vama Halmeu.

Functia de sef al ANV a fost preluata, temporar, de Viorel Comanita, directorul Directiei de Supraveghere, Accize si Actiuni Vamale din cadrul ANAF, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului.

ANAF are in subordine Autoritatea Nationala a Vamilor.

Radu Marginean, seful Autoritatii Nationale a Vamilor si vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, a fost pus sub invinuire, miercuri, de procurorii DNA Oradea, pentru luare de mita in dosarul vama Halmeu.

Declaratii Emil Boc:

Update: Coruptia si evaziunea fiscala inseamna mai putini bani la bugetul de stat, ceea ce inseamna mai putini bani pentru salarii si pensii.

- ca sef al Guvernului am demis si voi demite orice demnitar impotriva caruia Parchetul a inceput urmarirea penala

- ce se intampla in vamile din Romania nu se intampla de ieri de azi; acest Guvern a avut curajul de a dezmembra fratia evazionista din vami

- niciun Guvern nu a avut taria de a lua asemenea masuri; coruptia nu are culoare politica

- avem un plus de 5,6 milarde de lei: exista un miliard de lei in plus ca urmare a faptului ca OUG privind combaterea evaziunii fiscale a inceput sa-si faca efectele

- acest Guvern va avea toleranta zero fata de practicile de evaziune fiscala

- nu am cunostinta de legatura dintre vamesi si PDL. Consider imoral sa faci un partid politic vinovat de ce se intampla.