Deputatul PNL Ludovic Orban considera ca preconizata alianta a PNL cu PSD ar insemna o deplasare a formatiunii liberale catre stanga, el apreciind ca, in acest fel, se face un mare serviciu chiar Partidului Democrat Liberal, despre care afirma ca este "prabusit" in optiunile electoratului, anunta Mediafax, citand un interviu acordat de Orban la Europa Fm.

"Imi pun serioase intrebari legate de proiectul actualei conduceri a PNL. Ce rost are sa se uneasca doua forte politice cand adversarul lor este prabusit? Se face un urias serviciu Partidului Democrat cand reprezentantul autentic al polului de dreapta se duce spre stanga", a afirmat deputatul liberal.

In opinia sa, PNL se afla pe un trend ascendent in increderea electoratului, in timp ce presedintele liberal Crin Antonescu este politicianul care beneficiaza de cea mai mare incredere, astfel incat partidul poate miza deja pe un scor electoral de 25%.

Ludovic Orban mai spune ca, pe masura ce guvernarea PDL continua sa isi dezamageasca alegatorii, acestia vor migra catre liberali deoarece optiunea pro-PDL este una fundamental anti-PSD. El a subliniat, totodata, si faptul ca ultimele alegeri prezidentiale au demonstrat ca in randul votantilor PNL exista un mare grad de respingere a PSD.

Ludovic Orban a criticat si recent incheiata alianta dintre PNL si PC, sustinand ca aceasta a fost exclusiv decizia conducerii PNL, fara sa fie precedata de vreo dezbatere in partid: "In timp ce ma uitam la televizor linistit, am aflat ca presedintele PNL a hotarat alianta cu PC. Mi-a stricat pofta de mancare si m-a facut sa ma simt extrem de rau. Un partid care nu este validat de electorat nu poti sa-l faci sa traiasca cu respiratie artificiala".