Biroul Permanent al PNL l-a mandatat, luni, pe liderul liberal Crin Antonescu sa continue negocierile cu PSD pentru constituirea unei aliante politice si a votat impotriva organizarii unui Congres extraordinar, a anuntat deputatul liberal Relu Fenechiu.

  • "Aliantele pot fi decise de Delegatia Permanenta, statutul nu cere un Congres extraordinar", a precizat el.
  • "Avand in vedere situatia in care se afla Romania, este necesara continuarea negocierilor intre reprezentantii opozitiei. Despre functii vom discuta in viitor, astazi discutam despre principiile aliantei. Presedintele Crin Antonescu va negocia impreuna cu o echipa pe care o va propune dumnealui", a adaugat Relu Fenechiu.
  • "Un Congres extraordinar ar putea fi facut, dar nu este cazul asta, o mult prea larga majoritate a partidului considera ca aceasta alianta trebuie facuta, pentru a opri dezastrul spre care se indreapta astazi Romania", a incheiat el.

Deputatul PNL Ludovic Orban declarase, joia trecuta, ca liderii PNL nu au mandat pentru incheierea unei aliante cu PSD, pentru acest lucru fiind necesara convocarea unui Congres extraordinar al formatiunii. Fostul ministru al Transporturilor a mai spus ca "o mare parte" dintre alegatorii PNL sunt impotriva PSD, iar o alianta cu acest partid "nu ar avea eficienta in lupta impotriva lui Traian Basescu".