Ministrul Culturii, Hunor Kelemen, a anuntat, sambata, la Targu Mures, in cadrul sedintei Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU), ca va candida la presedintia UDMR la Congresul formatiunii programat in luna februarie 2011.

"Da. Am hotarat ca in februarie 2011, la Congres, imi voi anunta candidatura pentru presedintia UDMR in cazul in care ma voi bucura de sprijinul dvs. Credem ca vom duce mai departe aceasta organizatie, aceste valori", a spus Kelemen, citat de Agerpres.

El a cerut sprijinul organizatiilor locale pentru sustinerea candidaturii sale si a aratat ca isi doreste o Uniune care sa actioneze rapid, cu o echipa buna de conducere si care, dupa 2011, sa isi fortifice organele interne si sa isi pastreze 'aspectul multicolor'.

De asemenea, Kelemen Hunor a mentionat ca in 2010 UDMR a incercat protejarea celor saraci si in fiecare decizie a formatiunii a fost gandul ca "marea majoritate a maghiarilor din Transilvania nu sunt bogati".

El a punctat ca este in UDMR de 14 ani si ca Uniunea trebuie sa pastreze valorile pe care maghiarii si le doresc.

"UDMR exista pentru ca maghiarii au dorit acest lucru si si-au exprimat aceasta prin votul lor. Si in 2012 va trebui sa primim increderea care ni s-a dat si pana acum pentru a fi in Parlament, iar maghiarilor sa nu le para rau ca ne-au votat", a mai spus Hunor Kelemen.