Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a comentat declaratiile europarlamentarului PDL Monica Macovei referitoare la posibilitatea plecarii sale din PDL si infiintarea unui nou partid, spunand ca ar fi o pierdere "uriasa, irecuperabila" pentru democrat-liberali. Monica Macovei a declarat, intr-un interviu pentru HotNews.ro, ca variantele pe care le ia in calcul sunt reformarea PDL sau un nou partid.

"O varianta este sa schimbi unul din partidele existente, in ce ma priveste PDL, intr-o masura destul de mare incat oamenii sa creada ca va face anticoruptie, integritate, bani publici impartiti corect si mai putin furt, si a doua varianta un alt partid. Deci sunt aceste doua variante. Nu un alt partid oricare. Un partid in care oamenii sa creada, format din oameni pe care poti conta si despre care crezi ca atunci cand spun ceva vor si face, care nu te mint", a declarat Macovei.

Potrivit Realitatea.net, Oltean a comentat ironic declaratiile sale: "Nu stiu care sunt sansele unui nou partid, dar nu ar avea decat de castigat. Daca se infiinteaza un nou partid ar fi un lucru foarte bun. Normal ca ar fi o pierdere pentru PDL, uriasa, irecuperabila".