Traian Basescu trebuie "sa inghita" decizia CCR privind Legea educatiei, a declarat, vineri, la Sighisoara, presedintele Senatului, Mircea Geoana, care a amintit ca si el a acceptat hotararea Curtii privind numararea voturilor la alegerile prezidentiale. Fostul lider al PSD mai crede ca presedintele Basescu "greseste profund" prin atacul la magistratii Curtii Constitutionale, "jargonul" folosit de presedinte fiind "nedemn" de o asemenea functie, potrivit Mediafax.

"Daca eu m-as fi apucat sa spun ce mi-a trecut prin cap atunci cand Curtea Constitutionala a respins solicitarea noastra de a se renumara voturile la alegerile prezidentiale, probabil ca nici Muresul, nici Tisa si nici Dunarea nu i-ar fi spalat. Dar m-am retinut, nu se face asa ceva, oricat de nemultumit ai fi de o decizie", spune Mircea Geoana.

Presedintele Senatului mai spune ca seful statului este obligat sa asigure echilibrul intre puterile statului si nu sa dea un exemplu de nesupunere la deciziile Curtii Constitutionale: "Cred ca trebuie sa manifeste mai multa retinere. Indiferent ca nu ii convine o decizie a Curtii, trebuie sa inghita si sa accepte decizia, cum si eu am inghitit o decizie care mi s-a parut nedreapta".

Seful statului a declarat, joi, ca au fost probleme serioase in discutiile cu FMI, CE, BM legate de "credibilitatea si predictibilitatea" deciziilor institutiilor juridice ale Romaniei, care adesea "fara justificare si temei constitutional" au interferat "masiv" politica economica a Guvernului: "Am avut probleme extrem de serioase in discutiile cu FMI, UE si Banca Mondiala legate de credibilitatea si predictibilitatea deciziilor institutiilor juridice ale Romaniei, care adesea fara justificare si temei constitutional sau legal au interferat masiv politica economica a Guvernului".

"Aici cred ca este evident pentru oricine cat de penibila poate fi o institutie a statului roman care spune, da, facem pensiile dupa contributie, dar la o sigura categorie nu, cea in care sunt si eu. Sau, da, ar fi buna Legea educatiei, dar sa afectezi profesorii... pai si noi cativa suntem profesori", a mai adaugat Traian Basescu, facand referire la Curtea Constitutionala.