Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, pentru HotNews.ro, ca PSD este dispus sa participe la dezbaterea legilor importante pentru Romania, dar trebuie sa aiba siguranta ca presedintele Camerei Deputatilor numara corect voturile. Declaratia sa vine dupa ce presedintele Basescu a cerut partidelor parlamentare un moratoriu de maxim 45 de zile pentru promovarea legilor necesare definitivarii acordului cu FMI.

"Sper ca nu suntem pe timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial ca sa semnam un moratoriu impotriva lui Hitler. Noi suntem de acord sa participam la dezbaterea legilor importante, avem amendamente, dar trebuie sa avem siguranta ca cel care numara voturile este corect", a subliniat el.

Victor Ponta a precizat ca este necesar ca actuala putere sa inteleaga faptul ca opozitia nu este dispusa sa fie condusa de "un presedinte care actioneza ilegal". El s-a referit in acest fel la scandalul declansat de votul la Legea pensiilor, cand presedintele Camerei, Roberta Anastase, a fost acuzat ca a numarat gresit voturile.

"Din ce am vazut, presedintele (Traian Basescu, n.r.) s-a adresat celor de la Putere, deci ei trebuie sa ia masuri in acest sens si sa deblocheze legislativul", a comentat liderul PSD.

Victor Ponta a cerut, in replica la moratoriul propus marti de Traian Basescu in plenul Parlamentului, "un moratoriu impotriva coruptiei generalizate" care conduce astazi Romania, in conditiile in care "banii publici se indreapta doar spre PDL si catre clientii acestuia".

El a subliniat ca PSD nu vrea o lege a Educatiei "pentru UDMR, PDL sau PSD, ci pentru copii si profesori".

"Legile le facem pentru Romania, nu pentru FMI", a adaugat Ponta.