Secretarul democrat-liberal al Camerei Deputatilor Sever Voinescu a declarat, miercuri, ca o eventuala inscriere a lui Vasile Blaga in cursa pentru presedintia PDL ar descuraja alte candidaturi, deoarece acesta este 'aproape un mit' pentru partid.

"Cred ca domnul Blaga este in memoria colectiva a PDL aproape un mit. Prin urmare, sunt convins ca o candidatura a domniei sale ar strange foarte multe voturi. Ceea ce doresc sa se intample in PDL, pentru binele partidului, este sa existe o competitie foarte serioasa si as vrea foarte mult ca aceasta posibila candidatura a domnului Blaga sa nu-i inhibe pe altii, tocmai pentru ca domnia sa este extrem de bine ancorat in partid si este extrem de sustinut. Cand ai un candidat foarte puternic sunt multi care probabil s-ar descuraja", a afirmat Voinescu, la Palatul Parlamentului, relateaza Agerpres.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat marti seara ca il va sprijini pe Emil Boc sa-si reinnoiasca mandatul de sef al partidului, in varianta separarii functiei de presedinte de cea de premier, fara a exclude insa propria candidatura la presedintia PDL, daca "lucrurile se vor tensiona in partid".

Si vicepresedintele PDL Raluca Turcan a comentat, miercuri, o eventuala candidatura a lui Vasile Blaga la presedintia partidului, afirmand ca aceasta ar reprezenta 'un inceput de competitie', care ar trebui sa duca la cresterea performantelor PDL.

"E un inceput de competitie, care sper sa nu duca la lupte interne, ci la eficientizarea si cresterea performantelor PDL. (...) Intotdeauna am sustinut ca, plecand de la cea mai inalta functie pana la cea mai mica, competitia este buna", a declarat Turcan, la Palatul Parlamentului.

Ea a spus ca nu vede niciun motiv pentru care secretarul general al PDL, Vasile Blaga, nu ar trebui sa candideze la presedintia partidului.

"Si in PDL, ca in orice partid, competitia e foarte buna atat timp cat nu duce la lupte interne. Nu stiu sa fie tensiuni in PDL, poate ca sunt la nivelul partidului organizatii mai puternice sau mai putin puternice", a adaugat Raluca Turcan.