​Presedintele Traian Basescu a invitat partidele parlamentare pentru consultari la Palatul Cotroceni. Discutiile vor incepe luni, la ora 12.00 - anunta Administratia Prezidentiala. Imediat dupa ce au primit aceasta invitatie din partea sefului statului, reprezentantii PNL si PC au anuntat ca nu vor participa la discutii. In schimb, reprezentantii PSD au declarat ca vor lua o decizie luni dimineata, in cadrul Biroului Permanent National al formatiunii.

"Nu ne prezentam, e o decizie mai veche a noastra. Presedintele nu-si exercita si nu si-a exercitat niciodata rolul de mediator in adevaratul spirit al Constitutiei, se comporta ca un presedinte de partid. In aceste conditii, nu vom participa la aceste consultari si la niciun fel de consultare cu rol de imagine, cum este aceasta", a declarat purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, pentru Agerpres, ca, luni, in cadrul Biroului Permanent National al formatiunii, se va decide daca social-democratii vor merge sau nu la consultarile de la Palatul Cotroceni initiate de presedintele Traian Basescu.

Liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat, vineri, pentru Agerpres, ca partidul pe care il conduce nu va participa la consultarile de la Palatul Cotroceni, initiate de presedintele Traian Basescu, "indiferent care va fi decizia PSD".

Potrivit Presedintiei, discutiile ar urma sa vizeze urmatoarele teme:

  • Prioritatile legislative care asteapta votul Parlamentului (Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Legea educatiei si Legea privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor);
  • Bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2011 si in perspectiva;
  • Obiectivele asumate de Romania in urma adoptarii Strategiei UE 2020.

Ramaneti pe HotNews.ro pentru a afla rezultatul discutiilor care au loc la Palatul Cotroceni.