Secretarul general al PDL Vasile Blaga se declara convins ca UDMR nu va iesi de la guvernare, sustinand ca reprezentantii Uniunii sunt "oameni foarte seriosi", care se tin de cuvant in momentul in care s-a negociat ceva, transmite Mediafax.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, si-a exprimat convingerea, vineri, in timpul unei vizite in judetul Covasna, ca UDMR nu va parasi Guvernul.

"Sunt convins ca UDMR nu va iesi de la guvernare. Am discutii zilnice, multe, cu colegii mei de la UDMR si sunt niste oameni foarte seriosi", a afirmat Vasile Blaga.

Secretarul general al PDL a apreciat seriozitatea reprezentantilor UDMR in momentul in care s-a negociat ceva.

"In momentul in care ai discutat, ai negociat si, ca sa spunem ardeleneste, ai batut palma, se tin de cuvant", a spus Blaga.

In ceea ce priveste prioritatile UDMR, si anume Legea educatiei, statutul minoritatilor nationale sau reorganizarea regiunilor de dezvoltare, Vasile Blaga a explicat ca aceasta din urma este un proces lung, "un pic mai complicat", iar pe Legea educatiei Guvernul isi va asuma raspunderea daca nu se va lua o decizie.

Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, spunea, miercuri, ca este nemultumit ca Guvernul ia deciziile greu, cu "multe ezitari si tergiversari", dar ca Uniunea nu are intentia de a parasi coalitia.