Presedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat, miercuri, statisticile Institutului de Politici Publice (IPP), potrivit carora el ar avea cele mai multe absente din Senat, afirmand ca acest institut face propaganda in favoarea lui Traian Basescu, relateaza Agerpres.

"IPP ar trebui sa se pronunte in legatura cu frauda si cu hotia pe care a vazut-o o tara intreaga, IPP nu s-a pronuntat niciodata in legatura cu asta, IPP este pur si simplu un agent de propaganda al lui Traian Basescu si nu are niciun rost sa discutam acum despre asta. Legea pensiilor care afecteaza 4,5 milioane de oameni in prezent si alte milioane in viitor nu a iesit asa din cauza mea, care sunt senator si care nu am avut niciun fel de legatura cu asta. Daca IPP nu are drept obiect, de pilda, frauda in Parlament, e problema lui si a cui ii da bani, nu a mea", a declarat liderul liberal la finalul sedintei grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputatilor.

IPP a lansat www.alesiivoteaza.ro - un site despre cum si cat muncesc parlamentarii

Institutul pentru Politici Publice a lansat, miercuri, site-ul www.alesiivoteaza.ro, prima aplicatie on-line din Romania care pune la dispozitia publicului informatii despre prezenta parlamentarilor la lucrari si activitatea lor concreta in forul legislativ in timpul mandatului.

''Demersurile IPP vin sa continue o campanie de transparentizare si responsabilizare a activitatii parlamentarilor romani, dar si de promovare si constientizare a publicului larg asupra activitatii concrete desfasurate in Parlamentul Romaniei'', a declarat, cu ocazia lansari site-ului, Raluca Mihai, asistent programe IPP.

Accesand site-ul, cei interesati vor putea gasi informatii despre pozitiile inregistrate de fiecare parlamentar in clasamentul de prezenta la lucrarile din plen pentru intreg mandatul, votul exprimat de fiecare parlamentar asupra fiecarui proiect de lege, gradul de loialitate fata de grupul parlamentar din care alesul face parte, numarul initiativelor depuse de fiecare parlamentar pe domenii de interes, situatia legilor adoptate tacit si multe alte aspecte din activitatea membrilor Legislativului.

De asemenea, IPP afiseaza in site-ul www.alesiivoteaza.ro cheltuielile fiecarui deputat realizate in lunile aprilie si mai 2010 cu diurna de deplasare in Bucuresti, diurna de deplasare in tara si in strainatate, sumele decontate pentru cazarea in tara si sumele decontate pentru transportul in tara si strainatate.