Un revolutionar care s-a recomandat cu numele Zainea i-a spus marti lui Ion Iliescu ca Traian Basescu ar fi "produsul" lui si al lui Petre Roman, informeaza Mediafax. Dialogul dintre cei doi a avut loc la una dintre conferintele Clubului de la Bucuresti.

Imediat dupa ce Iliescu a terminat cuvantul de prezentare a temei si a invitatilor care urmau sa ia cuvantul, din sala s-a ridicat un barbat, care s-a recomandat Zainea, spunand ca este revolutionar si ca doreste sa ia cuvantul.

"Domnule presedinte, vreau sa va intreb: numai dumneavoastra si cu Petre Roman ati facut revolutie? Daca am fost invitat aici, de ce nu mi se da dreptul sa intervin, sa vorbesc si eu? Eu va rog sa imi dati cuvantul, sa spun si eu ce am de spus", a afirmat revolutionarul, la care Iliescu i-a replicat: "Cine a spus ca nu ai dreptul sa iei cuvantul?".

Revolutionarul a spus ca organizatorii intalnirii i-au atras atentia ca nu poate vorbi la microfon. "Daca eu va invitam la mine acasa, nu va interziceam sa luati cuvantul. Vad aici aceleasi personaje care sunt intotdeauna la astfel de intalniri. Parca ar fi nunta, botez sau luare de hoti", a spus Zainea.

Iliescu l-a intrerupt: "Draga, daca nu iti place, nu vii la astfel de evenimente".

Dupa ce revolutionarul si-a reluat interventia, solicitand din nou sa vorbeasca, Iliescu i-a spus: "Ai rabdare, exista o anumita ordine, e o regula de respect reciproc. Nu confunda cu mitinguriile!"

"Eu nu confund, dumneavoastra confundati. Mitingurile alea v-au facut presedinte", a replicat Zainea.

Revolutionarul nu a mai luat cuvantul, insa inainte de a se aseza i-a spus lui Iliescu ca "Basescu este produsul dumneavoastra si al lui Petre Roman. Dumneavoastra l-ati pus ministru de Transporturi".