Liviu Dragnea a declarat ca PSD, desi e partid de opozitie, se ocupa de lucruri serioase, iar PDL discuta "cai verzi pe pereti". "Voinescu trebuia sa fie la masa cu procurorii, nu la conferinta de presa", a mai spus Dragnea, ca reactie la declaratia lui Sever Voinescu, potrivit caruia Voiculescu si Vantu nu mai pot jefui din banul public din 2005 incoace si nu e o noutate de ce isi doresc demiterea presedintelui.

"Voiculescu si Vantu nu mai pot jefui din banul public din 2005 incoace, motivele pentru care isi doresc demiterea presedintelui Traian Basescu nu sunt o noutate", a afirmat, vineri, deputatul democrat-liberal Sever Voinescu, intr-o conferinta de presa. "Dupa un drum lung si anevoios, dosare care ii vizeaza direct pe cei doi domni sau le vizeaza afacerile au ajuns aproape de solutionare", spune Sever Voinescu, adaugand ca "Raul se manifesta salbatic pe ecranele televizoarelor".

''Eu cred ca domnul Sever Voinescu trebuie sa fie nu la conferinta de presa, ci la masa cu procurorii pentru furtul din Parlament. Si eu si Victor Ponta si membrii Biroului Permanent National al PSD am fost alesi democratic la Congres si, din cate imi aduc aminte, n-a fost la Congres si n-a votat nici Vantu, nici Voiculescu, nici altcineva care sa poata sa determine alegerea noastra. Nu suntem condusi de moguli. Este o reactie a unor slugi ale lui Basescu, care sunt destul de speriate fata de afirmatia lui Victor Ponta ca, daca Traian Basescu va promulga Legea pensiilor, vom demara procedura de suspendare si principalul motiv va fi acela de favorizare a infractorilor, acelasi motiv pentru care a fost arestat si Sorin Ovidiu Vantu'', a spus Dragnea, intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca PSD, desi in opozitie, se ocupa de lucruri ''serioase'', lucreaza la un program de guvernare pentru iesirea din criza si se intalneste cu sindicatele.

''Nu exista niciun fel de intelegere si nu cred ca a existat vreo intelegere intre moguli si un partid politic pentru ca Roberta Anastase si Sever Voinescu sa adopte prin frauda o lege care vizeaza milioane de romani. Daca si Emil Boc a spus acelasi lucru (...) vorbim de aceeasi categorie de slugi ale lui Traian Basescu care sunt destul de speriati'', a aratat Dragnea.

''Noi am afirmat si reafirmat foarte clar si oficial ca, in conditiile in care Traian Basescu promulga o lege adoptata prin frauda, vom demara procedurile de suspendare. Calendarele de care vorbiti sunt bune de pus in perete de cei care au anuntat si nu ne priveste lucrul acesta'', a mai spus secretarul general al PSD.

Saptamana trecuta liderul PSD, Victor Ponta, declara ca "daca Traian Basescu promulga Legea pensiilor, adoptata prin frauda de Roberta Anastase, la cererea sa, voi cere tuturor grupurilor parlamentare din opozitie, dar si UDMR si independentilor, sa fie de acord sa incepem demersurile pentru suspendarea presedintelui". "Speram sa convingem toate grupurile parlamentare sa voteze pentru suspendarea presedintelui si sa dea Dumnezeu ca in acest fel sa scape Romania de Traian Basescu", adauga Ponta.