Noua conducere a tinerilor social-democrati va fi desemnata, sambata, in cadrul Congresului Tineretului Social Democrat, deputatul Nicolae Banicioiu fiind singurul candidat la sefia TSD, informeaza Agerpres. In cadrul Congresului va fi prezentata si votata o propunere de modificare a statutului organizatiei de tineret, care prevede reducerea mandatului liderului la doi ani.

''Eu voi propune Congresului sa voteze o rezolutie prin care sa sustinem miscarile studentesti si miscarile sindicale de protest impotriva masurilor aberante adoptate de Guvernul Boc, dupa care vom lansa o campanie - 'Cumpara romaneste', care isi propune sa-i constientizeze pe romani, dar si Guvernul, in principal, asupra potentialului produselor romanesti. Este de fapt o masura anticriza pe care Guvernul Boc poate sa si-o insuseasca de a doua zi. Suntem de acord sa i-o facem cadou Guvernului si in situatia in care, bineinteles, si ei vor fi deschisi si vor s-o accepte. Daca nu, vor demonstra inca o data obtuzitatea caracteristica Guvernului Boc'', a spus Banicioiu.

El a adaugat ca in cadrul Congresului vor mai fi alesi vicepresedintii organizatiei, dar si secretarul general al TSD, pentru aceasta functie depunandu-si candidatura doar Ioana Pop, reprezentanta a PSD in Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Banicioiu a mai mentionat ca la Congresul TSD vor participa si presedintele PSD, Victor Ponta, liderul Consiliului National, Adrian Nastase, si secretarul general al formatiunii, Liviu Dragnea.