Traian Basescu a declarat luni la depunerea juramantului noului ministru de Interne, Traian Igas, ca "a fi la inaltimea predecesorului, va face misiunea si mai grea". "Ministerul pe care-l preluati este unul din pilonii statului roman, ai carui salariati sunt la contact cu cetateanul, ai carui salariati trebuie sa respecte legea si sa nu lase dubii asupra moralitatii...o sa va spun mult mai multe la ceremonia de instalare in functie, probabil", a mai spus seful statului.

Presedintele Traian Basescu participa luni la ora 20.00 la sediul MAI la ceremonia de instalare in functia de ministru al Administratiei si Internelor a lui Traian Igas, anunta Biroul de presa al Administratiei Prezidentiale.

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga si-a anuntat luni dimineata demisia de onoare. Demisia ar urma scandalului iscat de protestul de vineri al politistilor. In urma mitingului, presedintele Traian Basescu a dat dispozitie ca efectivele Ministerului Administratiei si Internelor sa nu mai participe la asigurarea protectiei sale. Seful statului si-a motivat aceasta decizie, precizand ca "marsul ilegal al politistilor a subminat autoritatea statului".