"Nu cred ca avem o majoritate parlamentara care sa sprijine suspendarea presedintelui. Trebuie sa ne folosim insa de toate mijloacele, inclusiv parlamentare, pentru a arata felul in care presedintele se comporta in probleme foarte grave pentru toti romanii", a declarat, joi, presedintele grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, in replica la intentia lui Victor Ponta de a cere grupurilor parlamentare acordul pentru demararea procedurilor de suspendare a sefului statului, daca acesta va promulga Legea pensiilor.

"Cred ca, in acest moment, nu putem sa vorbim de suspendarea presedintelui, atata timp cat nu avem o majoritate parlamentara, care sa poata sa voteze suspendarea presedintelui", a afirmat Eugen Nicolaescu, intr-o conferinta de presa.

Liderul social-democrat Victor Ponta a anuntat, tot joi, ca, in cazul in care Traian Basescu va promulga Legea pensiilor, PSD va cere tuturor grupurilor parlamentare din opozitie, dar si UDMR si independentilor, sa isi dea acordul pentru a incepe demersurile in vederea suspendarii sefului statului.

La randul sau, vicepresedintele liberal Varujan Vosganian declarase, anterior, pentru Realitatea Tv, ca, inainte de a se pune problema suspendarii presedintelui, este necesara constituirea unei majoritati parlamentare care sa sustina acest lucru.