PSD a depus marti la Parchetul General o sesizare impotriva presedintelui Camerei Depuatilor, Roberta Anastase, pe care o acuza de abuz, a anuntat presedintele social-democrat Victor Ponta.

"Marionetele lui Traian Basescu care conduc azi Camera Deputatilor si alte structuri incearca sa blocheze orice actiune, cum a fost azi motiunea pe agricultura si dezbaterea pe legea pensiilor", a declarat Ponta.

Deputatii ar fi trebuit sa dezbata si sa se pronunte, martii, asupra motiunii simple a PSD pe tema agriculturii, dar initiatorii au renuntat la dezbatere, refuzand sa o citeasca in fata plenului, asa cum prevad procedurile parlamentare. In aceste conditii presedintele Camerei, Roberta Anastase, a considerat ca motiunea simpla a fost retrasa.

Update: In replica, presedinta Camerei Deputatilor a declarat ca PSD-ul a fost o victima a propriei incompetente:"Victor Ponta a chiulit astazi din plen, putea fi in sala sa citeasca motiunea; procedural cand niciunul dintre semnatarii acelei motiuni nu este prezent inseamna ca acea motiune este retrasa".

Anastase a aratat ca mai este inca o problema procedurala: "in regulament scrie ca o motiune se discuta in maxim 6 zile iar maine este a saptea zi; normal este ca ei sa depuna o alta motiune", a explicat presedinta Camerei.