Liderul PSD, Victor Ponta a declarat vineri dupa instalarea noilor ministri din cabinetul Boc ca "nu isi face iluzii ca daca nu vor mai fi Videanu si Berceanu in Guvern va fi mai putina coruptie".

"Parlamentarii PDL nu mai pot invoca naivitatea in cazul noului guvern... batalia interna din PDL nu s-a incheiat... vor urma lupte si razbunari, in care fiecare va mai pierde un pion...", a spus Ponta.

Liderul social-democrat a calificat drept "o prostie" schimbarea ministrului de Finante Sebastian Vladescu cu doar o luna inainte de alcatuirea bugetului de stat pentru anul 2011 si, mai ales, pe criterii politice, fara sa i se reproseze nimic.

"Este o prostie, e mai mult decat o greseala, este chiar o prostie, cu o luna inainte de a prezenta practic in Parlament bugetul pentru anul viitor si in mijlocul negocierilor cu Fondul Monetar International si cu Comisia Europeana sa schimbi ministrul de Finante pe criterii politice. N-am auzit ce i s-a reprosat lui Vladescu. Noi nu plangem dupa domnul Vladescu, dar nu i s-a reprosat nimic decat ca nu e membru de partid", a spus Victor Ponta.

Si fostul premier Adrian Nastase spunea intr-o postare pe blogul personal despre recenta remaniere a Cabinetului Boc ca este o reglare de conturi in interiorul PDL.

"Din pacate, asa cum banuiam, remanierea aceasta nu ofera oxigen si vigoare unui guvern obosit ci poarta amprenta unei reglari de conturi in interiorul PDL si intre Traian Basescu si unii lideri PDL. Este clar ca Emil Boc a facut toate concesiile posibile si in directia presedintelui dar si in relatia cu grupurile parlamentare, rezultatul fiind politizarea si mai accentuata a Executivului dar si scaderea nivelului de autoritate si de competenta".