Deputata liberala Ancuta Pocora i-a trimis o scrisoare deschisa sotiei presedintelui Romaniei, Maria Basescu, in care cere sa "il determine pe domnul Traian Basescu sa-si respecte angajamentele enuntate de-a lungul timpului", informeaza Agerpres. Pocora afirma ca presedintele Basescu trebuie "sa acorde o sansa copiilor, mamelor, familiei in general si sa aleaga o alta cale, cea corecta si eficienta, constitutionala" de lupta impotriva crizei.

"Am ales sa va adresez o scrisoare deschisa, dat fiind ca celelalte posibilitati de dialog, institutionale, cu presedintele Traian Basescu s-au dovedit a fi ineficiente. Ma adresez dumneavoastra apeland la calitatile pe care le aveti, de femeie, mama si sotie a celui care astazi hotaraste, din pacate, de unul singur, destinele tarii. Cred ca dumneavoastra, care ati dovedit sensibilitate si credibilitate atunci cand ne-ati scris tuturor acea scrisoare in care mentionati ca sotul dumneavoastra nu a fost niciodata agresiv cu propriii copii si nici cu vreun alt copil, veti avea puterea sa-l determinati pe domnul Traian Basescu sa-si respecte angajamentele enuntate de-a lungul timpului', a scris Pocora.

Deputata liberala afirma ca presedintele Basescu trebuie "sa acorde o sansa copiilor, mamelor, familiei in general si sa aleaga o alta cale, cea corecta si eficienta, constitutionala" de lupta impotriva crizei, adaugand ca "masurile drastice luate impotriva mamelor, copiilor si a familiei" vor duce la "cresterea numarului copiilor abandonati, cresterea numarului de avorturi, copii subnutriti, cresterea abandonului scolar si a numarului de analfabeti. Cum va arata Romania cand acesti copii vor creste? Ce viitor va avea? Este reala ingrijorarea privind scaderea natalitatii si, intr-adevar, constituie o problema majora pentru Romania?".

Pocora afirma ca problemele semnalate privesc toti cetatenii indiferent de culoarea politica, de doctrina impartasita sau de politicile publice si solutiile economice, exprimandu-si speranta ca scrisoarea trimisa Mariei Bsescu "nu va ramane fara rezultat".

"Cred sincer ca aveti puterea de a contribui la rezolvarea unei probleme atat de delicate cum este cea a sustinerii maternitatii", ii scrie deputata sotiei presedintelui, Maria Basescu.