Guvernul se reuneste in sedinta luni, de la ora 14, pentru a discuta pe marginea Legii de organizare si functionare a Agentiei Nationale de Integritate. Dupa ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale doua capitole din legea de functionare a ANI, premierul Emil Boc a afirmat ca guvernul ar putea modifica legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate printr-o ordonanta de urgenta.

Surse guvernamentale au declarat recent pentru HotNews.ro ca Guvernul urmeaza sa emita in cel mai scurt timp o ordonanta de urgenta care sa redea principalele atributii Agentiei de Integritate, dupa ce capitolele I si VI din Legea 144/2007 (legea de functionare a Agentiei NationaIe de Integritate) au fost declarate neconstitutionale prin Decizia 415 din 14.04.2010.

Tot luni, presedintele Traian Basescu a invitat, la Palatul Cotroceni, partidele politice parlamentare, grupul minoritatilor nationale si cu grupul parlamentarilor independenti, la consultari pe tema "situatiei generate de Decizia Curtii Constitutionale referitoare la neconstitutionalitatea unor dispozitii ale Legii de organizare si functionare a Agentiei Nationale de Integritate", a anuntat Administratia Prezidentiala.