Ministerul Transporturilor si Infrastructurii nu are o problema cu indeplinirea conditiilor de reducere a personalului, pentru ca a efectuat deja disponibilizari. Precizarea vine de la ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, dupa iesirea dura de luni seara a presedintelui Traian Basescu, care a anuntat ca va chema Guvernul la el, deoarece din statistici nu rezulta ca s-au facut in sectorul bugetar disponibilizari.

"Din punctul meu de vedere, nu exista nicio problema, pentru ca la Ministerul Transporturilor s-au facut disponibilizarile", a declarat Radu Berceanu, citat de Agerpres. Probleme nu sunt nici la Ministerul Educatiei, a anuntat ministrul Daniel Funeriu. Vicepremierul Marko Bela explica declaratiile liderului de la Cotroceni prin nevoia de a prezenta un bilant al disponibilizarilor. "Declaratia presedintelui eu cred ca este o sugestie pentru a face un bilant al disponibilizarilor si un moment in care trebuie sa luam niste masuri", a precizat Marko Bela, potrivit agentiei de presa citate.

In urma cu o zi, presedintele Traian Basescu a declarat la B1TV ca, saptamana viitoare, va convoca membrii Guvernului la Palatul Cotroceni pentru a discuta inclusiv subiectul reducerilor de personal. "Nu va ascund ca nu sunt convins nici de realitatea a ceea ce se afirma la Guvern: 'Am inchis agentii si am dat oamenii afara'. Nu prea am vazut in statistici someri din sectorul bugetar. O sa ma mai uit cu atentie in zilele urmatoare. S-au comasat ministere, a ramas acelasi numar de salariati. Ceva e in neregula si acolo", a anuntat presedintele.