Ordonantele de Urgenta ale Guvernului privind infiintarea Autoritatii Nationale pentru Administrarea si Reglementare in Comunicatii, respectiv desfiintarea Cancelariei Primului-ministru au fost amanate din nou de Senat, informeaza Agerpres.

Cele doua acte normative au fost inscrise pe ordinea de zi a plenului, pentru prima data, pe 25 mai 2009. De atunci, au figurat de ordinea de zi a plenului de 26 de ori.

Cele doua ordonante sunt legi organice si, de fiecare data cand au fost supuse la vot, nu au intrunit numarul necesar de 69 de voturi nici pentru a fi respinse, nici pentru a fi adoptate.

Ambele Ordonante au fost adoptate tacit de Camera Deputatilor.

Intr-o situatie similara se afla si cererea de reexaminare a presedintelui privind OUG 29/2005 privind organizarea si functionarea institutiilor de cercetare si dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii si industriei alimentare si a Academiei de Stiinte Agricole si Silvice 'Gheorghe Ionescu Sisesti', a carei situatie nu a putut fi transata din 30 iunie 2008, cand a fost inregistrata la Senat.