Ion Iliescu a incercat sa se delimiteze de Catalin Voicu, atunci cand era presedintele Romaniei, dar nu a putut sa minimalizeze ascensiunea acestuia in PSD din cauza lui Viorel Hrebenciuc, a afirmat sambata, la Antena 3, fostul ministrul social-democrat al Justitiei Rodica Stanoiu.

"Dl. Iliescu a incercat sa se delimiteze de Voicu, a incercat si pe liste, dar era presedintele Romaniei si nu avea nicio competenta in partid. A incercat, dar nu-l asculta Viorel Hrebenciuc, iar forta lui Viorel Hrebenciuc cred ca nu o puneti la indoiala", a spus ea, la Antena 3.

Fostul ministru al Justitiei a rememorat momentul anterior alegerilor din 2004, cand a constatat ca doi oameni din PSD au ramas in afara listelor. Unul dintre ei era Gheorghe Prisacaru si, la interventia Rodicai Stanoiu, a fost inclus pe liste la Bacau.

Ulterior, povesteste Stanoiu, a constatat cu regret ca a fost inlaturat de Viorel Hrebenciuc, pentru a-i face loc lui Catalin Voicu.

Ea a sustinut ca "un Voicu exista in toate partidele" iar reteaua mafiota, "daca exista", este transpartinica. Un argument in acest sens este faptul ca omul de afaceri Costel Casuneanu, despre care presa a scris ca este apropiat de PDL, a apelat la un senator de opozitie pentru a-l ajuta - Catalin Voicu.

Reteau e transpartinica si a fost construita la prima a tranzitie a puterii, a precizat ea.