Senatorul independent Cristian Diaconescu, recent demisionar din PSD, spune, la RFI, ca nu-si doreste o functie de conducere in viitorul partid al independentilor. Fostul ministru de Externe sustine ca noua formatiune, care se va adresa clasei mijlocii si intelectualilor, ii face pe multi nefericiti.

"Ne propunem sa avem politici publice care sa se adreseze tuturor categoriilor. Sigur, exista o zona cu asteptari de stanga foarte numeroasa in Romania, care nu se regaseste in acest moment in Partidul Social Democrat", a afirmat Diaconescu.

El a precizat ca partidul care va fi infiintat de Grupul Independentilor din Parlament va fi de centru-stanga si se va adresa "clasei mijlocii, oamenilor care muncesc si care isi castiga din ce in ce mai greu traiul din munca lor cinstita". "In acest moment, atat patura mijlocie, intelectualitatea - desi in alte state europene au disponibilitate pentru stanga esichierului politic - in Romania acest lucru nu se intampla. Credem ca pot reprezenta un segment al societatii caruia sa ne adresam corespunzator", explica Diaconescu.

Senatorul sustine ca nu vrea un post de conducere in viitorul partid al independentilor din Parlament. "Nu-mi doresc posturi de conducere. Ceea ce-mi doresc este ca un program de stanga si expresia unui om de stanga sa se regaseasca intr-o formatiune politica", declara el.

Cristian Diaconescu e convins ca viitorul partid ii face deja pe multi nefericiti. "Sunt extrem de convins ca acest nou partid ii face pe multi nefericiti, dar noi ne vom stradui ca prin ceea ce va face, va propune si va promova viitorul partid sa-i facem fericiti pe romani, nu pe politicieni. Ceea ce este important este sa vedem in ce masura o relatie de parteneriat onest, serios, dincolo de limitele retoricii politice poate fi stabilita inclusiv cu cei din arcul guvernamental. Nu ne propunem sa obligam pe nimeni sa ne iubeasca cu forta", explica Diaconescu.

Parlamentarul PDL Sever Voinescu spunea recent la RFI ca nu este prea fericit ca trebuie sa imparta arcul guvernamental cu independentii, dar a precizat ca voturile din Parlament nu se refuza.