Social-democratii Cristian Diaconescu si Miron Mitrea au decis sa refaca tandemul pentru alegerile la presedintia PSD. Surse din partid au declarat pentru Mediafax ca anuntul va fi lansat joi, la reuniunea Consiliului National. Decizia a fost luata miercuri, cand Diaconescu si Mitrea s-au intalnit pentru a discuta despre necesitatea schimbarii actualei conduceri a PSD.

Potrivit acelorasi surse, negocierile au avut loc doar intre cei doi social-democrati, nefiind luata in discutie o eventuala apropiere de gruparea Nastase. Miron Mitrea a discutat despre candidatura asteptata a lui Cristian Diaconescu si miercuri dimineata, cu vicepresedintele PSD Ilie Sarbu si cu liderul PSD Buzau, Ion Vasile.

Informatiile vin dupa ce, in urma cu mai bine de doua saptamani, senatorul PSD Miron Mitrea declara ca il sustine pe Cristian Diaconescu la conducerea partidului. Pe 22 ianuarie, Mitrea isi anunta insa candidatura la sefia PSD, explicand ca a asteptat o declaratie in acest sens de la Diaconescu. "Se pare ca nu a luat aceasta decizie, asa ca am luat-o eu. Am sa candidez", declara Mitrea.