Curtea de Apel Bucuresti judeca, vineri, cererea social-democratilor de conservare a probelor prin care isi sustin acuzatiile de fraudare a celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale. Argumentul invocat de PSD in favoarea acestei actiuni este ca probele sa nu fie distruse, in eventualitatea unui posibil proces - informeaza Agerpres.

Totodata, social-democratii au facut solicitari similare catre Ministerele de Externe si Interne, Autoritatea Electorala Permanenta, Biroul Electoral Central si Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

Reamintim ca PSD a decis sa conteste rezultatele alegerilor prezidentiale. "Nu putem sa ramanem impasibili in fata celor cinci milioane de romani care ne-au acordat increderea si a democratiei romanesti" - a afirmat liderul social-democratilor, Mircea Geoana.

In opinia lui Traian Basescu, demersul PSD de contestare a alegerilor prezidentiale este democratic, constitutional si legal. "Toti avem obligatia sa privim aceste evenimente cu calm. Cea mai buna atitudine e cea pe care eu o am - cu calm, cu care sa privim la zbaterea politicienilor" - a adaugat Basescu.