Social-democratul Vasile Puscas declara ca faptul ca se ajunge la contestarea alegerilor prezidentiale este jenant pentru un stat european si ca acest demers va ridica semne de intrebare din partea UE privind bunul mers democratic in Romania, transmite Agerpres.

"Faptul de a se ajunge la contestarea alegerilor intr-un stat european este de-a dreptul jenant, deoarece ar demonstra grave probleme in ce priveste procesul democratic din tara respectiva. Este cat se poate de evident ca vor fi multe semne de intrebare privitoare la modul in care Romania ca stat membru al UE aplica setul de criterii politice si democratice", a declarat, marti, pentru AGERPRES, Vasile Puscas.

Fostul negociator sef sustine ca solicitarea privind contestarea alegerilor prezidentiale va fi foarte atent monitorizata de institutiile europene.

"Se va monitoriza foarte atent si de catre statele membre si de catre institutiile europene si internationale modul cum se gestioneaza aceasta solicitare, care este - inca o data spun - regretabila si jenanta ca s-a ajuns aici si se va pune in ecuatie modul in care functioneaza si statul de drept in Romania, modul cum legea este aplicata, care sunt efectele ei in plan social si cetatenesc si, nu in ultimul rand, se va avea in vedere de catre toate statele membre si de catre institutii o evaluare a capacitatii Romaniei de a demonstra abilitati si disponibilitati parteneriale in procesele si politicile europene", a mai spus Puscas pentru Agerpres.