PNL ar putea face un Guvern cu PDL, cu Johannis premier, daca Mircea Geoana castiga alegerile prezidentiale si nu-l mai vrea pe primarul Sibiului. Acest scenariu a fost creionat la RFI de secretarul general al Partidului National Liberal, Radu Stroe.

"Singura solutie de prim-ministru dupa alegeri, indiferent de rezultatul alegerilor nu poate fi decat domnul Johannis. Johannis are deja un trinom foarte important PNL - UDMR - minoritati, trinom care insumeaza in jurul cifrei de 28%, ceea ce face ca celelalte doua partide, care au 30, 31, 33% sa nu poata face Guvernul decat cel mult impreuna. Tragem nadejdea ca prostia din 2009 nu se va mai repeta, mai exact din noiembrie 2008. Daca va castiga Crin Antonescu, sunt convins ca va reusi sa influenteze formarea unei majoritati in jurul lui Johannis. Daca va castiga Geoana si nu va accepta acest lucru, cu siguranta ca-l va accepta PDL, chiar ramas fara Basescu. Cei ce vor veni la o majoritate in jurul lui Johannis alaturi de acest trinom vor determina Guvernul", crede Radu Stroe.

Liderul PNL ii caracterizeaza pe Mircea Geoana si Traian Basescu drept "oameni ai trecutului". "Mircea Geoana si Traian Basescu sunt oamenii trecutului, in mod evident, din foarte multe puncte de vedere, de la trecutul politic de dinainte de 1989, dar si dupa. Doctorul Oprescu este o floare speciala, particulara in peisajul politic, intr-un fel si el face parte din acel trecut, dar este totusi altceva decat Traian Basescu sau Mircea Geoana", apreciaza secretarul general al PNL.

"Guvernul Negoita nu va ajunge in Parlament"

Pe de alta parte, Radu Stroe crede ca Guvernul propus de Liviu Negoita nici nu va mai ajunge in Parlament: "Pana la urma, cred ca nici nu se va intampla ceva cu acest Guvern. Ar fi bine daca ar intelege toata lumea faptul ca atat domnul Basescu, cat si domnul Geoana, au urmarit in mod foarte asiduu faptul de a se mentine acest Guvern schiop Boc, pentru ratiuni electorale si de organizare a alegerilor. Nimeni nu a dorit sa inlature cu adevarat acest Guvern Boc, desi l-a trantit in Parlament. Noi am fost singurii care chiar am crezut in ipoteza foarte serioasa, de a fi pus un Guvern inca de acum o luna si care ar fi rezolvat problemele care tin de conditionalitatile FMI. Guvernul Boc va ramane in continuare pana cand va veni Johannis prim-ministru", afirma Stroe.

El spune ca premierul desemnat, Liviu Negoita este un "baiat de treaba", prins in jocul politic: "Cat despre domnul Negoita, el e un baiat de treaba, e pacat ca a intrat in jocul asta pe barba lui si pe obrazul lui, dar asa e in politica probabil, in zona PSD-ului si a PDL-ului".