Candidatul sustinut de PD-L va castiga alegerile prezidentiale, sustine coordonatorul de campanie al Partidului Democrat Liberal pentru alegerile din 22 noiembrie, vicepresedintele Gheorghe Flutur. Intr-un interviu pentru RFI, Flutur afirma ca Traian Basescu va castiga in turul doi.

"Eu vreau sa va spun ca in ultima perioada, in aproape toate sondajele, mai putin unul, presedintele Traian Basescu in turul unu are un avans foarte important in fata urmatorului candidat, iar in turul doi castiga", a declarat Flutur.

Vicepresedintele PD-L afirma ca Basescu va castiga un nou mandat datorita programului sau si mobilizarii militantilor Partidului Democrat Liberal. "Stim potentialul lui, stim potentialul Partidului Democrat Liberal, care este foarte bine mobilizat si alte segmente care-l sustin pe Traian Basescu. Dar sigur, o sa spuneti ca noi putem fi subiectivi. Importanta este mobilizarea oamenilor si cel mai important este programul presedintelui, un program extrem de ambitios", a spus Flutur.

Vicepresedintele PD-L sugereaza ca nu toate sondajele de opinie sunt credibile: "Daca vorbim de sondaje in momentul asta, noi avem o experienta cu acele institute care la exit-poll-uri, va amintesc, au gresit cu patru-cinci procente si sigur ca n-a mai motivat nimeni dupa aceea. Deci luam acel TVA electoral din aceste sondaje".

Campania electorala pentru alegerile prezidentiale a debutat vineri, 23 octombrie. Pana acum opt candidati au fost validati in cursa pentru castigarea functiei supreme in stat: actualul sef al statului Traian Basescu, candidat independent sustinut de PDL, seful PSD Mircea Geoana, liderul PNL Crin Antonescu, cel al PRM Corneliu Vadim Tudor, udemeristul Kelemen Hunor, latifundiarul Gigi Becali de la Partidul Noua Generatie, Ninel Potirca, presedintele Patronatelor Oamenilor de Afaceri de etnie roma si primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Primul tur pentru alegerea presedintelui tarii se va desfasura in 22 noiembrie, urmand ca, in cazul in care va fi necesar, un al doilea tur sa fie organizat peste doua saptamani.