PSD planuieste, pentru perioada urmatoare, cu sprijinul PNL, preluarea sefiei Camerei de catre Adrian Nastase si suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu, declara presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, intr-un interviu acordat Mediafax.

Anastase precizeaza ca PSD, sustinut de PNL, incerca sa impuna sefului statului, dupa adoptarea motiunii de cenzura, un premier din partea acestor partide.

In plus, Roberta Anastase considera ca, potrivit planului PSD, dupa suspendarea sa din functia de presedinte al Camerei, cel care ii va lua locul in aceasta perioada va fi Adrian Nastase. Parlamentarul PDL considera ca impunerea lui Adrian Nastase are ca motivatie, printre altele, faptul ca luni se va lua in discutie scrisoarea procurorului general al Romaniei, Codruta Kovesi, privind dosarul in care este implicat fostul premier PSD.

Roberta Anastase mai declara ca, desi Curtea Constitutionala va analiza luni sesizarea PDL privind neconstitutionalitatea motinii de cenzura PNL-UDMR, documentul Opozitiei va fi dezbatut si votat marti.

Ea apreciaza, pe de alta parte, ca cei trei contracandidati ai lui Traian Basescu - Mircea Geoana, Sorin Oprescu si Crin Antonescu - sunt de fapt candidatii impusi de Ion Iliescu, pe formula "3 in 1".

Anastase afirma ca in ultimul sondaj de opinie facut pe un esantion de peste 17.000, de institutul CSOP, Traian Basescu are un avans de 13 procente fata de Mircea Geoana, iar in scenariile pe turul doi, in absolute toate variantele luate in considerare, Traian Basescu este castigator.

Fragment din interviu:

"Potrivit calculelor PDL-ului, presedintele Traian Basescu va intra in turul doi cu...?

R.A: Cu Mircea Geoana. Lucrurile arata destul de clar in momentul de fata si nu cred ca ele mai pot fi schimbate. E omul cu care probabil ca ne vom bate in turul doi, dar este greu de spus ca ne vom bate cu un om, ne vom bate cu PSD-ul, pentru ca stim cu totii ca Mircea Geoana este un candidat slab".