Anghel Iordanescu si Gabriel Oprea, fosti membri ai PSD, si-au anuntat marti sustinerea pentru actualul sef al statului, Traian Basescu, la alegerile prezidentiale din 2009, potrivit unui comunicat de presa semnat de cei doi.

Cei doi sustin ca un nou mandat pentru Traian Basescu este "singura solutie responsabila pentru Romania".

"Salutam intrarea domnului Traian Basescu in cursa pentru un nou mandat de presedinte al tuturor romanilor si sustinem, in calitatea noastra de parlamentari independenti, aceasta candidatura. (...) Consideram candidatura presedintelui Traian Basescu ca fiind ghidata doar de interesul national si fara implicarea vreunui interes specific de grup (...) Singura solutie responsabila pentru Romania si pentru romani este ca Traian Basescu sa obtina un nou mandat de presedinte", se arata intr-o declaratie de presa remisa NewsIn de deputatul Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, si senatorul Anghel Iordanescu, fost selectioner al echipei nationale de fotbal.

In opinia lor, "interesul national este legat de stabilitate, de aderarea la proiecte de reconstructie a statului si modernizare a Romaniei, de o administratie publica transparenta, performanta si apropiata de cetatean, de siguranta cetateanului si de oameni care sunt angajati in mod credibil in realizarea acestor valori".

Cei doi parlamentari independenti sustin ca batalia unor partide si politicieni in jurul unor functii din Ministerul Administratiei si Internelor a aratat ca "parazitarea unor structuri ale statului de catre retele de criminalitate organizata, asa cum rezulta din relatarile mass-media, este posibila oricind si este un pericol pentru securitatea nationala".

Dupa alegerile parlamentare din noiembrie 2008, Gabriel Oprea a fost desemnat de PSD sa ocupe functia de ministru al Administratiei si Internelor (MAI) in noul guvern. In 13 ianuarie 2009, Oprea si-a anuntat demisia de la conducerea MAI, in urma scandalului iscat in PSD dupa numirea lui Virgil Ardelean la sefia serviciului Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI). Premierul Emil Boc a acceptat demisia lui Gabriel Oprea, la putin timp dupa declaratia publica a acestuia.

Oprea a demisionat din PSD, iar la mijlocul lunii februarie a fost votat ca membru in Comisia de aparare, ordine publica si siguranta nationala a Camerei Deputatilor pe locul PDL, ocupand locul lasat vacant de Cezar Preda.

Anghel Iordanescu a iesit si el din partid, dupa demisia lui Oprea, care conducea PSD Ilfov, filiala unde era inscris si fostul antrenor. Desi a demisionat din PSD, Iordanescu este afiliat in continuare, ca independent, la grupul senatorial al PSD.