Camera Deputatilor se va reuni luni in sesiune extraordinara, pentru a discuta in plen rapoartele comisiilor de ancheta in cazul "Afacerii Sterling Resources" si in cel legat de sumele cheltuite pentru Ziua Tineretului de Ministerului Tineretului si Sportului. De asemenea, va avea loc o sedinta a Biroului Permanent, in care deputatii vor lua in discutie scrisoarea procurorului general privind declansarea procedurilor de incepere a urmaririi penale fata de fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi.

La ora 18.00 este programata sa inceapa sedinta extraordinara a plenului, care va discuta raportul Comisiei de ancheta in cazul Ridzi. Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase a declarat ca Biroul Permanent va lua in discutie posibilitatea trimiterii solicitarii DNA la Comisia juridica, informeaza NewsIn.

"Exista puncte de vedere diferite ale juristilor, neexistand un precedent de acest fel in istoria Camerei Deputatilor. Biroul Permanet poate investi Comisia juridica cu aceasta solicitare, iar in urma analizei, Comisia juridica sa faca un raport, raport care sa fie prezentat in plen la ora la care se decide discutarea acestui punct. Daca se agreeaza modificarea ordinii de zi, atunci lucrurile pot merge procedural in acest fel fara niciun fel de problema si astfel sa avem discutarea solicitarii procurorului general chiar maine (n.r. luni)", a declarat Anastase.