Comisia juridica a Senatului a decis sa nu faca recomandari in cazul lui Serban Mihailescu, urmand ca hotararea sa fie luata de plen. Senatorii juristi l-au audiat joi pe Mihailescu, cercetat de DNA pentru luare de mita si incalcare a regimului armelor si munitiilor. La inceputul audierilor, Mihailescu a declarat in fata comisiei ca este nevinovat, iar "DNA a fabricat toate probele in profundul dispret al legii". Mihailescu a solicitat senatorilor juristi sa respinga cererea DNA de incepere a urmaririi penale impotriva sa.

"Nu exista niciun fel de marturie care sa dovedeasca ca armele respective au fost in posesia mea. Doar Fanel Pavalache sustine acest lucru, iar toti martorii sunt in favoarea mea.(...) Nu am avut nicio conversatie cu denuntatorul Pavalache pentru primirea de arme si nu exista dovezi ca ar fi avut in posesia sa armele respective. DNA a fabricat toate probele in profundul dispret al legii", a declarat Mihailescu in cadrul audierilor.

Mihailescu le-a spus colegilor senatori ca nu a preluat arme de la Fanel Pavalache si ca nu le-a atins niciodata.

"Doar marturia lui Pavalache este elementul central al dosarelor, iar restul marturiilor sunt în favoarea mea. Nu am atins, folosit, utilizat aceste arme, asa cum se spune in motivatia invinuirii, in plus nu aveam niciun fel de document pentru a le putea utiliza".

Totodata senatorul le-a solicitat senatorilor juristi sa respinga solicitarea DNA si sa inainteze plenului un raport negativ inceperii urmaririi penale impotriva sa.

Mihailescu respinge acuzatiile DNA

Comisia juridica a lansat o invitatie catre Serban Mihailescu inca de saptamana trecuta pentru a veni la audieri, insa acesta a venit cu o scutire medicala de la Viena, motivand ca face analize medicale. La inceputul saptamanii, presedintele comisiei juridice, Toni Grebla, a anuntat ca Mihailescu doreste sa-si spuna punctul de vedere in fata comisiei, dar si in fata presei care va avea acces la audieri.

Procurorii au cerut avizul Senatului pentru inceperea urmaririi penale a lui Serban Mihailescu, care este acuzat de primire de foloase necuvenite si incalcarea regimului armelor si muniţiilor. Potrivit procurorilor, in perioada cand ocupa functia de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, Mihailescu ar fi primit de la consilierul personal Fanel Pavalache arme de vanatoare pe care le-ar fi detinut, desi nu avea permis de arma.