Liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, crede ca presedintele Traian Basescu nu vrea un acord cu FMI pentru ca, in aceasta eventualitate, guvernul nu va mai putea sa faca o serie de jonglerii, intr-un an in care seful statului candideaza pentru un nou mandat.

Traian Basescu nu vrea un acord cu FMI pentru ca acesta ar presupune o monitorizare foarte stricta iar marja de manevra a dl Basescu "in calitate de prim ministru va fi foarte redusa", crede fostul premier.

El a vorbit si despre confuzia care exista intre factorii de putere: "Traian Basescu spune ca vrea cu FMI, dar banii sa fie luati de la UE, iar Geoana vorbeste de 20 de miliarde de euro, la un buget de 50 de miliarde".

Tariceanu despre buget: Boc vrea sa fie si cu buzele unse, si cu slanina in pod

In ceea ce priveste bugetul pe 2009, care tocmai a fost aprobat joi seara, Tariceanu, crede ca Emil Boc incearca sa gaseasca raspunsul la o dilema pe care multi au vrut sa o rezolve si nu au reusit: "Guvernul vrea, potrivit zicalei populare, sa fie si cu buzele unse, si cu slanina in pod".

"Guvernul vrea si investitii, dar sa se duca si pe promisiunile electorale elucubrante si sa le indeplineasca", a afirmat fostul premier.

El a contrazis si afirmatiile actualei puteri potrivit carora guvernul PNL a lasat neachitate facturi imense, sustinand ca "noua guvernare a gasit facturi neachitate pentru ca anul bugetar nu s-a incheiat".

"Bani sunt, dar ar trebui sa stie unde sa-i caute si sa-i foloseasca cu o anumita rigoare care nu este specifica actualului Guvern", a comentat Tariceanu.