In cursul discutiilor de miercuri la Presedintie si Ministerul de Finante, sindicatele din invatamant au solicitat majorarea salariilor, "asa cum a fost stabilit prin lege", a declarat Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI). "Respingem orice forma de inghetare a salariilor", a mai spus Cornea.

"Asteptam o majorare a salariilor de 33,4%, pentru ca anul trecut am mai primit 16%; astfel se indeplineste majorarea salariilor in sistemul bugetar", a aratat Aurel Cornea. "Nu am cazut la nicio intelegere privind data de la care va fi acordata majorarea."

  • In cursul discutiilor de ieri cu presedintele Traian Basescu, cu dl. Boc, am solicitat, asa cum a fost stabilit prin lege, 6% din PIB pentru invatamint si, prin consultari, majorarea care ni se cuvine si care s-a aprobat. Ni s-a raspuns ca exista toate sansele sa se acorde 6% din PIB, iar presedintele insista pentru acest procent.
  • In ceea ce priveste majorarea salariala, eu am insistat fata de domnia sa, spunandu-i ca nu vom renunta la aceasta majorare, fireasca si legitima.
  • Celelalte sindicate nu au formulat solicitari salariale la intalnirea de la Presedintie si la Ministerul Finantelor.
  • Cert este ca in intreg sistemul sindical s-a solicitat ca acel ragaz, mult disputata inghetare a salariilor pe sase luni, sa nu fie pusa in aplicare.
  • Am respins aceasta forma de inghetare a salariilor, iar presedintele a concluzionat ca nu va face nicio presiune si ca va lasa Guvernul sa stabileasca masurile potrivite.