Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat vineri ca decizia presedintelui de a promulga legea de majorare cu 50% a salariilor profesorilor este o decizie buna, dar previzibila si a sustinut ca Guvernul poate fi acuzat de nesupunere civica, daca nu aplica prevederile actului normativ.

"Era de asteptat. (...)E un lucru bun. Noi suntem corecti pana la capat, cand greseste il ardem( ...), dar cand face lucruri bune noi il laudam", a declarat Corneliu Vadim Tudor, citat de NewsIn, referitor la decizia presedintelui de a promulga legea de majorare cu 50% a salariilor profesorilor.

Corneliu Vadim Tudor a precizat ca Guvernul poate fi acuzat de nesupunerea civica, daca nu aplica legea majorarii salariilor profesorilor. "Eu nu inteleg de ce se cramponeaza Guvernul, cica nu sunt bani, pai banii sunt in legea invatamantului, banii sunt in cele 6% din PIB. Aicea Guvernul Tariceanu poate fi acuzat de nesupunere civica, fiindca incalca cel putin doua legi, legea invatamantului care prevede 6% din PIB si aceasta lege de marire a salarilor cu 50%", a mai precizat presedintele PRM.

Guvernul a fost convocat in sedinta extraordinara, sambata dimineata, la ora 10:00, pentru a discuta situatia creata de promulgarea legii privind majorarea salariilor profesorilor cu 50%, a declarat vineri purtatorul de cuvant al Executivului, Camelia Spataru.

Surse guvernamentale au declarat pentru NewsIn ca variantele luate calcul de Guvern sunt prorogarea termenului de intrare in vigoare a legii, anularea acesteia prin ordonanta de urgenta si cautarea resurselor pentru punerea in aplicare a actului normativ. O decizie va fi luata in functie de datele pe care le va prezenta ministrul finantelor, Varujan Vosganian, au mai declarat sursele citate.