PD-L a anuntat, luni, ca a initiat o motiune de cenzura speciala impotriva guvernarii PNL-PSD, cu titlu "Ei cu ei, Noi cu voi". Presedintele PD-L, Emil Boc a declarat ca motiunea este una simbolica si va circula in timpul campaniei electorale pentru a strange semnaturi de la cetateni. Democrat-liberalii au precizat ca textul este un manifest la adresa baronilor si bugetarilor de lux ai guvernului PNL- PSD care va fi depus simbolic in Parlament pe 23 noiembrie si, in acelasi timp, va fi promovat in campania electorala.

Liderul PD-L, Emil Boc, a anuntat la finalul sedintei Colegiului Director ca partidul va promova textul motiunii de cenzura in campania electorala si va strange semnaturi de sustinere din partea alegatorilor.

"Am depus la Parlament mai multe motiuni de cenzura si nu au fost votate nici de PSD, nici de PNL. Acum e timpul ca, impreuna cu PD-L, cetateanul sa voteze aceasta adevarata motiune de cenzura impotriva guvernarii PNL-PSD pe 30 noiembrie, cu ocazia alegerilor parlamentare", a declarat Boc.

De asemenea, presedintele PD-L a citit din textul motiunii acuzand guvernul PNL-PSD ca ii trateaza cu dispret pe cetatenii Romaniei dand drept exemplu modul in care Guvernul a gestionat criza majorarii salariale la profesori si pensionari.

"Avem astazi dovada suprema a dispretului Guvernului PNL fata de profesori si fata de pensionarii din grupele Isi II de munca. Prin hotarari de guvern adoptate saptamana trecuta s-au alocate 600 de milioane de euro pentru clientela politica a PNL si PSD. Acesti bani reprezinta de trei ori mai mult decat banii care erau necesari pentru acoperirea salariilor profesorilor pentru lunile octombrie, noiembrie si decembrie. Cu alte cuvinte orice masura care nu vine de la PNL este neconstitutionala, ilegala si abuziva", a mai spus liderul Boc.