Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, vineri, ca isi doreste sa obtina un nou mandat de premier: "Va anunt astazi, cu mandrie si entuziasm, ca vreau să fiu candidatul PNL pentru functia de prim-ministru al Romaniei", le-a spus Tariceanu liberalilor prezenti la sedinta Delegatiei Permanente de la Neptun.

Tariceanu nu a ratat ocazia sa laude performantele cabinetului pe care il conduce.

Ne putam lauda cu performante de neegalat in istoria Romaniei (...). Suntem, probabil, cel mai muncitor si mai modest popor iar acum muncim din greu pentru a deveni in Europa tara cu cea mai solida crestere economica, a declarat presedintele PNL. In opinia sa, Romania are sansa de a deveni a saptea putere economica a Europei.

O alta concluzie pe care primul-ministru a tinut sa o impartaseasca liberalilor a fost aceea ca "PNL este cel mai vechi partid tanar din Europa".

Delegatia Permanenta a PNL s-a reunit la Neptun si urmeaza sa-l nominalizeze pe Calin Popescu Tariceanu drept candidatul partidului pentru functia de premier.

Geoana s-a nominalizat singur premier PSD+PC

Presedintele PSD, Mircea Geoana a anuntat, vineri, la Alexandria, ca este premierul unui viitor guvern PSD. Desi, nu a existat o decizie oficiala la nivelul partidului, Geoana s-a desemnat singur prim-ministrul unui guvern al Aliantei PSD+PC.

"Vreau sa fiu mandru sa reprezint un guvern al Aliantei PSD+PC, un guvern Mircea Geoana", a spus liderul PSD.

Stolojan viseaza la functia de prim-ministru

Si prim-vicepresedintele PDL, Theodor Stolojan a anuntat, vineri, ca intentioneaza sa-si depuna candidatura pentru a fi desemnat premier din partea PD-L.

"O sa imi depun candidatura, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fiu neaparat desemnat premier de catre partid", a declarat Stolojan.

Aflat la Costinesti, la scoala de vara a tinerilor democrat-liberalu, Stolojan a precizat ca va respecta procedurile prevazute de statutul partidului in ceea ce priveste depunerea candidaturii.