Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, sambata, ca partidul sau nu-l va mai sprijini niciodata pe presedintele Traian Basescu, transmite NewsIn. Liderul liberal a raspuns astfel unei intrebari privind o eventuala apropiere intre premierul Calin Popescu Tariceanu si seful statului.

"Luati declaratia de astazi a lui Basescu...ca e un ministru imbecil care cheama primarii. Dupa Traian Basescu este un caz clasat. PNL nu o sa-l mai sprijine niciodata pe Traian Basescu nici macar la primar in comuna Cobia", a afirmat Orban.

Presedintele Traian Basescu a afirmat, sambata, la reuniunea Consiliului Director al Asociatiei comunelor din Romania care se desfasoara la Neptun, ca a vazut, la un comandament pentru inundati, "o atitudine imbecila din partea unui ministru", care a cerut sa vina primarii la el. Intrebat la cine s-a referit, presedintele a refuzat sa dea nume. "S-ar putea sa aiba reactie, fara sa stie ca nu i-am dat numele", a incheiat seful statului.

Presa a speculat in ultimele zile ca intre seful statului si premier ar putea avea loc o eventuala apropiere, dupa ce Traian Basescu a laudat Guvernul pentru masurile luate in timpul inundatilor care au afectat cateva judete din Moldova. In plus, liberalii au anuntat, in aceasta saptamana, ca nu se implica in niciun fel in decizia referitoare la procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, a carui schimbare este solicitata de PSD si PC. Cele doua formatiuni vor ca seful Directiei Nationale Anticoruptie sa fie propus de Consiliul Superior al Magistraturii si nu de Ministrul Justitiei, ca pana acuma.