Candidatul PD-L la Primaria Capitalei, Vasile Blaga, a prezentat luni, in Parcul Titan, ”Harta solutiilor”. Alaturi de candidatii democrat-liberali la sectoare, Blaga a explicat ca proiectul este structurat pe doua capitole intitulate: “De voie” si “De nevoie”. In cele doua parti ale proiectului sunt prezentate solutiile lui Blaga pentru Capitala: infrastructura, managementul traficului si serviciile de utilitati publice.

In parcul Titan, candidatul PD-L a prezentat pe o harta detaliata a Bucurestiului, zonele care necesita imbunatatiri si pe care va incerca sa le rezolve daca va fi ales primar.

Astfel, in primul capitol al proiectului intitulat “De voie”, Blaga a vorbit despre reducerea traficului rutier, amintind de semafoarele inteligente plasate in cateva intersectii aglomerate din Capitala. Acesta a afirmat ca, pana in 2012, sistemul de management integrat al traficului va fi implementat pe toate arterele pe care circula mijloace de transport in comun si care se afla in administrarea Primariei Bucuresti.

Blaga a prezentat proiectele de infrastructura, aratand pe harta locurile in care vor fi lucrari pentru inchiderea inelulului principal, pana in 2012. Democrat-liberalul a vorbit despre construirea a trei pasaje subterane care vor face legatura spre iesirile din oras.

O alta promisiune a candidatului PD-L este integrarea metroului in viitoarea Autoritate Metropolitana de Transport, unde intra si cele doua prelungiri pe care intentioneaza sa le construiasca pana in 2012 la doua magistrale existente. De asemenea, Blaga promite si inceperea si finalizarea unei noi magistrale, spre cartierul Drumul Taberei.

Tot in capitolul “De nevoie”, Vasile Blaga se angajeaza ca, pana la sfarsitul mandatului, va introduce apa si canalizare pe strazile care nu beneficiaza de aceste servicii.

La capitolul doi al proiectului, Blaga propune construirea unui parc de distractii in zona Parcului Tineretului sau in zona Parcului Titan. Blaga sustine ca in Parcul Titan exista 14 hectare disponibile pentru acest proiect.

De asemnea, democrat-liberalul vizeaza si construirea unei Arene a Bucurestiului din bugetul exclusiv al Capitalei si nu printr-un parteneriat public-privat, cum se intentioneaza, precum si amenajarea a doua bazine, unul acoperit si unul descoperit. Tot la capitolul pentru “binele bucurestenilor”, Blaga promite un birou unic si 100 de infochioscuri in zonele cele mai aglomerate ale Capitalei.