Flavia Boghiu, viceprimarul suspendat al orașului Brașov, a anunțat că nu va candida la alegerile locale din acest an întrucât este însărcinată, iar sarcina este una cu risc. Boghiu este suspendată din funcție în urma unui dosar deschis de DNA pentru abuz în serviciu, dosar care a fost trimis instanței pentru soluționare.

Flavia Boghiu (USR), viceprimar al BrașovuluiFoto: Inquam Photos / George Călin

„Aleg să nu mai candidez în aceste alegeri locale - decizie personală pe care am luat-o în baza situaţiei medicale, având în vedere că sunt însărcinată şi este o sarcină cu risc”, a anunțat Flavia Boghiu, într-o postare pe Facebook.

„Atenția se mută pe sănătatea sarcinii”

Totodată Boghiu a comentat și trimiterea sa în judecată de către DNA în dosarul Muzeului Asociației Amural din grotele de după ziduri, afirmând că a aflat din presă de trimiterea dosarului la instanță, ea clamându-și nevinovăția.

„Sunt nevinovată. Oricât ar încerca să mintă, în faţa procurorilor, PNL-iştii care au fost audiaţi, adevărul se va dovedi în instanţă şi voi fi achitată. Acest dosar face parte dintr-o vânătoare politică, plângerea penală fiind făcută de viceprimarul PNL Sebastian Rusu, alături de mafiotul imobiliar Garbis Vicenţiu Kehayian, acelaşi care a declarat în presă că a pierdut 40 de milioane de euro pentru că nu i-am mai permis să distrugă dealurile din Schei cu mii de apartamente”, susține Boghiu.

Aceasta a precizat că oricum nu mai exercita atribuții în administrația locală din Brașov întrucât raporturile de muncă cu primăria sunt suspendate. „Vă mulţumesc pentru toate gândurile de bine, urările de sănătate şi mesajele primite de la voi, care m-au copleşit. Atenţia şi energia mea se mută deocamdată pe sănătatea sarcinii – care include şi sănătatea mea – şi vă promit că voi reveni! Voi fi şi vom fi bine!”, a conchis Flavia Boghiu.

Dosar deschis pentru abuz în serviciu

Pe 6 februarie, DNA a anunțat că a început urmărirea penală împotriva viceprimarului USR al Braşovului, Flavia Boghiu, şi şefei Serviciului Administrarea Patrimoniului din primărie, Cristina Manolache pentru abuz în serviciu, fiind acuzați că ar fi permis ilegal unei asociaţii să folosească gratuit imobilul „Catacombe Braşov”.

DNA mai spune că, prin acest demers, Primăriei Braşov i-ar fi fost produs un prejudiciu total de 304.010 de lei, „concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru asociaţia respectivă”.

„În 2021, Asociația Amural a desfășurat în Catacombele de După Ziduri un proiect cultural unic în România - Brașov Underground Museum, la a cărui inaugurare am fost prezentă în calitate de viceprimar cu atribuții în domeniul culturii. În urma acestui eveniment, în 2022, viceprimarul PNL Sebastian Rusu mi-a făcut plângere penală”, comenta atunci Flavia Boghiu, ea susținând că plângerea penală ar fi fost făcută după ce s-ar fi opus unui proiect de dezvoltare imobiliară în Brașov.