Trei deputați și lideri PNL susțin public că PNL "are nevoie urgentă" de un proiect nou, iar Nicolae Ciucă "ar putea fi o variantă de președinte PNL" .

Citu si lideri de filiale pe scena la PNL Cluj 2Foto: PNL

Deputatul PNL, Robert Sighiartău, a declarat într-o emisiune la Profit TV, ”în special primarii PNL sunt îngrijoraţi, şi, dacă este cazul, indiferent când, vom avea o discuţie în interiorul partidului, tocmai pentru a avea o perspectivă pe termen mediu şi lung şi o linişte în partid”.

Sighiartău a precizat că "în contextul în care vom avea congres, Nicolae Ciucă poate fi o variantă de preşedinte", a mai spus precizând că premierul a crescut considerabil în sondaje în ultima perioadă.

Și deputatul și vicepreședintele PNL Alexandru Muraru, cere într-un articol de opinie, o schimbare de conducere în partid, ”un suflu nou, un restart care să-i garanteze drumul”. Muraru consideră că Nicolae Ciucă este cel care ar trebui să conducă PNL.

  • „PNL trebuie să treacă la un alt nivel, de pregătire a anului electoral 2024. Angrenat într-o coaliție de guvernare de largă majoritate, PNL are nevoie acum de un restart care să-i garanteze drumul, să-i seteze mecanismele politice, să-i reconstruiască toată arhitectura instituțională, politică și electorală pentru cel mai provocator an electoral din ultimele două decenii.
  • Să fim sinceri: un om construit într-un sistem unde disciplina, ierarhia, valorile, onoarea, demnitatea sunt cele mai puternice arme, este pregătit pentru lumea politică. Nicolae Ciucă este primul român după Regele Mihai decorat de SUA cu Legiunea de Merit, cea mai înaltă decorație pe care forțele armate ale SUA o pot acorda unei persoane care nu este cetățean american”.

Un alt liberal care pledează pentru o nouă conducere, deputatul PNL Ben Oni-Ardelean a scris pe pagina sa de socializare că partidul are nevoie urgentă de un restart şi că bâjbâiala îi va costa pe toţi. E timpul sa schimbăm macazul”, a mai spus parlamentarul liberal în postare.

Mai mulţi lideri ai PNL intenționează să-i ceară demisia preşedintelui PNL Florin Cîţu, pe fondul nemulţumirilor legate de faptul că acesta are o relație proastă cu liderii și primarii PNL dar și pentru că tensionează atmosfera în coaliţie.