Premierii României și Bulgariei au discutat luni la Sofia despre dezvoltarea infrastructurii rutiere și feroviare dintre cele două țări, iar premierul Ciucă spune că partea bulgară a propus realizarea a cel puțin 5 poduri peste fluviul Dunărea.

Premierii din Romania, Bulgaria, Muntenegru și Macedonia de NordFoto: Guvern, Facebook
  • „Un alt punct al discuției l-a reprezentat realizarea infrastructurii rutiere si feroviare. Am discutat propunerea părții bulgare de realizare a cel puțin 5 poduri peste fluviul Dunărea și am insistat pe ceea ce înseamnă demararea procesului de dragare a Fluviului Dunărea astfel încât să asigurăm navigația pe tot parcursul anului.", a declarat luni premierul Nicolae Ciucă.

În privința proiectelor pe energie, Ciucă a spus că a primit asigurări de la premierul Bulgariei cu privire la finalizarea în vara acestui an a lucrărilor la interconectorul dintre Bulgaria și Grecia prin care România va beneficia de tranzitul de gaz lichefiat începând din această toamnă.

Premierul român a anunțat și un proiect cu Muntenegru.

„Un proiect ce urmează a fi pus în aplicare foarte curând este conectarea prin transport aerian între România și Muntenegru, mai precis între aeroporturile Timișoara sau Craiova și aeroportul Tivat în Muntenegru", a spus premierul Ciucă.

Amintim că premierul Ciucă a particpat luni la Sofia, la reuniunea șefilor de Guvern ai statelor aliate NATO din Europa de Sud-Est, având discuții cu premierii Bulgariei, Muntenegrului și Macedoniei de Nord cu privire la invazia Rusiei în Ucraina și a modalităților de cooperare în regiune.